Divi global secties, rijen of modules

16 maart 2021

Wat is een Divi global bibliotheek item?

Het kan voorkomen dat u op meerdere pagina’s of berichten hetzelfde item wilt tonen. Dit kunnen bijvoorbeeld dezelfde aanbeveling of call-to-action zijn. Ook komt het vaak voor dat websites dezelfde header of footer hebben. Nu kunt u voor elke pagina of bericht deze terugkomende items handmatig maken, maar stel nu dat u besluit om de layout of de tekst aan te passen. U moet dan op alle pagina’s of berichten dit item gaan aanpassen. Heeft u ondertussen een website met veel pagina’s en berichten, dan kost deze aanpassing u heel veel tijd. Dit is niet handig en daarom ben ik ook heel blij met de Divi global bibliotheek items. Dit kunnen global secties, global rijen of global modules zijn.

Items die op meerdere pagina’s exact hetzelfde zijn, kunt u dus in de Divi bibliotheek opslaan als een global sectie, global rij of global module.

Waarom in WordPress werken met een Divi global sectie, global rij of global module?

Door te werken met een global sectie, global rij of global module bespaart u zich heel veel tijd en energie aan het doorvoeren van aanpassingen. Als u de wijzigingen aanbrengt in de global sectie, global rij of global module, dan wordt deze aanpassing direct doorgevoerd op alle pagina’s en berichten waar dit item staat. U hoeft dit item dus niet op alle afzondelijke pagina’s aan te passen.

Hoe maak je een global item met Divi?

Ontworpen items als een sectie, rij of module die je op meerdere pagina’s of berichten wilt tonen, sla je als global item op in de Divi bibliotheek.

In de onderstaande video wordt het werken met een global sectie, rij of module uitgelegd.

In de onderstaande video krijgt u vijf voorbeelden te zien van opgemaakt modules die op meerdere pagina’s terug komen. Deze vijf modules worden in de Divi bibliotheek opgeslagen als global items. 

Reacties zijn welkom

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Gratis stijlpagina voor uw Divi global presets

Als u net begint met het maken van uw website of webshop, dan is het belangrijk dat u nadenkt over de lay-out van uw website. Welke kleuren gaat u gebruiken. Wat voor vormen gaat u gebruiken. Welk lettertype gaat u gebruiken. Het werkt dan ook erg prettig als je...

Lees meer

Divi themabouwer Lay-outs importeren of exporteren

Binnen Divi is het mogelijk om opgeslagen secties, rijen, modules of zelfs hele pagina's en berichten op te slaan in de Divi bibliotheek. Dit kan handig als u regelmatig een bepaalde lay-out wilt gebruiken. Divi biedt u ook de mogelijkheid om lay-outs te importeren of...

Lees meer

Blader door berichten

Pin It on Pinterest

Share This

Deel mijn website met uw familie, vrienden en collega's.

Uw familie, vrienden of collega's vinden het fijn als u hun informeert over handige tips, gratis materiaal en leuke informatie.