U wilt ook een professioneel profiel aanmaken op Linkedin, maar weet niet hoe dit moet? Download dan gratis de handleiding Linkedin!

Wat is Linkedin

Linkedin is net als Facebook een sociaal netwerk. Het verschil met Facebook is dat Linkedin voornamelijk gebruikt wordt om een zakelijk netwerk op te bouwen en te onderhouden.

Linkedin gebruiken als digitale curriculum vitae

Als je gaat solliciteren dan voeg je bij je sollicitatiebrief altijd een curriculum vitae toe met daarom diverse gegevens, zoals je naam, werkervaring, opleidingen en interesses. Linkedin heeft ondertussen de functie van het cv grotendeels overgenomen. Daarnaast wordt Linkedin ook al veel ingezet voor het publiceren van vacatures.

Potentiele werkgevers, headhunters of recruiters kunnen jouw profiel tegenkomen. Ook kun je zelf actief je profiel promoten. Je kunt zelf beïnvloeden met welke trefwoorden potentiele werkgevers je profiel vinden. Je Linkedin profiel is direct een afspiegeling van wie je bent. Hoe communiceer je, ben je accuraat en sociaal. Ook kun je mensen binnen je zakelijke netwerk vragen om jou aan te bevelen met de optie aanbevelingen. Je kunt ze bijvoorbeeld vragen om jouw vaardigheden en competenties toe te lichten en te onderschrijven.

Het is dan ook belangrijk dat je goed nadenkt over wat je op je linkedin profiel publiceert en dat je linkedin profiel er ook netjes uitziet. Om je hierbij te helpen, kun je voor privégebruik gratis de handleiding Linkedin downloaden.

Altijd actuele gegevens van je zakelijke contacten

Het voordeel van het gebruik van Linkedin is dat je altijd op de hoogte bent van de carriereontwikkelingen van je zakelijke contacten. Je kunt Linkedin dan ook beschouwen als je digitale visitekaartje, welke je dus wel regelmatig moet updaten.

Linkedin is netwerken

Via Linkedin kun je gemakkelijk je bestaande netwerk onderhouden en je netwerk uitbreiden. Je kunt bijvoorbeeld je bestaande contacten vragen om jou voor te stellen bij contacten in hun netwerk. Als je iemand binnen Linkedin wilt toevoegen tot je contacten, doe dit dan altijd met een persoonlijk boodschap. Gebruik dus niet de standaard optie! Ook kun je groepen maken met een bepaalde interesse en volgers uitnodigen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het maken van een Alumni groep van je opleiding.

Gratis handleiding Linkedin

Je mag deze handleiding gebruiken en verspreiden, maar alleen wanneer dat gericht is op eigen individueel gebruik. Op de hele inhoud van deze handleiding, waaronder begrepen alle teksten en afbeeldingen, rusten auteursrechten. Hierover staat meer beschreven in de handleiding.

Pin It on Pinterest

Share This