Rekenen

Rekenen

4.9
(1985635)
 

In de rubriek rekenen publiceer ik columns over rekenen. U vindt hier uiteenlopende onderwerpen, zoals de verschillende domeinen: getallen, verhoudingen, meten & meetkunde en verbanden.

Studenten kunnen gratis hulpmateriaal downloaden, zoals de powerpoints met theorie en oefensommen van domein getallen en domein meten & meetkunde. Ook kunnen ze gratis oude Cito oefentoetsen en oefenexamens downloaden. Er is ook het spiekboekje rekenen met daarin een handige samenvatting voor rekenen.

Rekendocenten en rekencoördinatoren kunnen hier terecht voor informatie over de referentiekaders mbo, het ERWD-protocol, handelingswijzers, tafelkaarten en meer.

Ik waardeer het erg als u mijn inzet voor dit gratis materiaal een beoordeling wilt geven! Deze beoordeling kunt u onderaan de pagina geven.

Daarnaast is het natuurlijk ook fijn voor andere mensen om geïnformeerd te worden over deze gratis informatie. U kunt dit doen met één van de social media iconen.

Abonneer u op mijn blog, zodat u op de hoogte blijft van nieuwe columns

Alle Columns Rekenen

Examen rekenen oefenen 2f en 3f 5 (1765350)

Examen rekenen oefenen 2f en 3f 5 (1765350)

Wilt u het examen rekenen oefenen? Zit u op het mbo, dan kunt u gratis oude examens rekenen 2f en 3f downloaden. Zit u op mavo, havo of vwo, dan kunt u gratis oude Cito rekenexamen downloaden.

Lees meer
Powerpoint rekenen domein getallen 4.9 (1987366)

Powerpoint rekenen domein getallen 4.9 (1987366)

Rekenen domein getallen is de basis van het rekenen. Heb je moeite met rekenen en met sommen uit het domein getallen? Download gratis extra theorie en oefeningen over de volgende onderwerpen: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, machtsverheffen, worteltrekken, voorrangsregels rekenen, getallenlijn, decimale getallen, negatieve getallen en breuken.

Lees meer
Powerpoint rekenen domein meten en meetkunde 4.8 (1986268)

Powerpoint rekenen domein meten en meetkunde 4.8 (1986268)

Bij rekenen wordt het onderdeel meten en meetkunde veelal als moeilijk ervaren. Bent u goed voorbereid op het examen rekenen? Heeft u behoefte aan extra uitleg? Wilt u oefenen met oude opgaven van de cito rekentoets of oude opgaven van het centraal examen rekenen? Download dan gratis de interactieve powerpoint rekenen domein meten en meetkunde.

Lees meer
Opzetboekje rekenen 4.9 (1469865)

Opzetboekje rekenen 4.9 (1469865)

Heeft uw zoon of dochter moeite met rekenen of het onthouden van de verschillende rekenregels, dan kunt u hiervoor het opzetboekje rekenen van Braams aanschaffen.
Het opzetboekje rekenen bestaat tijdens het schrijven van dit artikel uit 83 kaartjes en is zeer geschikt als hulpmiddel voor kinderen met rekenproblemen, dyscalculie of dyslectie.

Lees meer

Succesfactoren en verbeterpunten rekenonderwijs 0 (0)

Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) heeft de succesfactoren en verbeterpunten rekenonderwijs verwoord in het rapport JOB Rekentour 2015. Wat is de huidige stand van zaken? Heeft uw onderwijsinstelling deze aanbevelingen voldoende opgepakt? Download het...

Lees meer

Raamwerk scholing en nascholing rekendocent vo mbo 0 (0)

Opleiding rekendocent! Kwalitatief rekenonderwijs begint bij bekwame rekendocenten. Het raamwerk scholing en nascholing rekendocent vo/mbo beschrijft het bekwaamheidsprofiel voor rekendocenten op het voortgezet onderwijs en het mbo. Download het raamwerk scholing en...

Lees meer

Syllabus rekenen 1F, 2F, 3F domein getallen 0 (0)

Download nu gratis de syllabus rekenen 1F, 2F, 3F domein getallen. Niet de originele syllabus van het College van Toetsen en Examens, maar een handige samenvatting voor het domein getallen. Bent u rekendocent en wilt u uw leerlingen goed voorbereiden op het...

Lees meer

Opbouw van een getal 0 (0)

Bij het doornemen van het rekenen domein getallen is het belangrijk dat de student begrijpt hoe een getal opgebouwd is. In deze blog behandel ik de belangrijkste kenmerken voor de opbouw van een getal. Een getal moet leesbaar zijn Om een getal leesbaar te...

Lees meer

Ontvang elke dag een rekentest per email

Wil jij je rekenvaardigheden oefenen. Schrijf je dan in voor de dagelijkse rekentest. Je ontvangt dan elke dag een rekensom.

Wat vindt u van deze informatie?

Klik op een ster om uw beoordeling te geven

Gemiddelde beoordeling: 4.9 / 5. Het aantal beoordelingen: 1985635

Er zijn nog geen beoordelingen! Wees de eerste die een beoordeling geeft.

Bedankt voor uw beoordeling. Fijn dat u de inhoud waardevol vindt.

Misschien is deze informatie ook handig voor uw familie en vrienden? Deel het op uw social media!

Ik vind het jammer dat u weinig aan dit artikel heeft!

Geef mij de kans dit artikel te verbeteren!

Vertel mij hoe ik dit artikel kan verbeteren?

Pin It on Pinterest

Share This