Rekenen

Rekenen

5
(1248634)
 

In de rubriek rekenen publiceer ik columns over rekenen. U vindt hier uiteenlopende onderwerpen, zoals de verschillende domeinen: getallen, verhoudingen, meten & meetkunde en verbanden.

Studenten kunnen gratis hulpmateriaal downloaden, zoals de powerpoints met theorie en oefensommen van domein getallen en domein meten & meetkunde. Ook kunnen ze gratis oude Cito oefentoetsen en oefenexamens downloaden. Er is ook het spiekboekje rekenen met daarin een handige samenvatting voor rekenen.

Rekendocenten en rekencoördinatoren kunnen hier terecht voor informatie over de referentiekaders mbo, het ERWD-protocol, handelingswijzers, tafelkaarten en meer.

Alle columns rekenen

Handige websites rekenen oefenen

Handige websites rekenen oefenen

Bent u op zoek naar werkbladen, hulpmateriaal of handige websites met uitleg over rekenen? Lees dan deze column. Hierin schrijf ik ook diverse handige websites over rekenen. De vermelde tips zijn geschikt voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het het middelbaar beroepsonderwijs.

Lees meer
Oefenexamen rekenen 3F 2018/2019

Oefenexamen rekenen 3F 2018/2019

Extra goed voorbereiden op het rekenexamen? Download gratis oefenopgaven en antwoorden rekenen examen 3F 2018/2019. Bekijk ook de video met uitleg van de sommen.

Lees meer
Oefenexamen rekenen 2F 2018/2019

Oefenexamen rekenen 2F 2018/2019

Extra goed voorbereiden op het rekenexamen? Download gratis oefenopgaven en antwoorden rekenen examen 2F 2018/2019. Bekijk ook de video met uitleg van de sommen.

Lees meer
Oefenexamen rekenen 3F 2017/2018

Oefenexamen rekenen 3F 2017/2018

Extra goed voorbereiden op het rekenexamen? Download gratis oefenopgaven en antwoorden rekenen examen 3F 2017/2018. Bekijk ook de video met uitleg van de sommen.

Lees meer
Oefenexamen rekenen 2F 2017/2018

Oefenexamen rekenen 2F 2017/2018

Extra goed voorbereiden op het rekenexamen? Download gratis oefenopgaven en antwoorden rekenen examen 2F 2017/2018. Bekijk ook de video met uitleg van de sommen.

Lees meer
Oefenexamen rekenen 3F 2016/2017

Oefenexamen rekenen 3F 2016/2017

Extra goed voorbereiden op het rekenexamen? Download gratis oefenopgaven en antwoorden rekenen examen 3F. Bekijk ook de video met uitleg van de sommen.

Lees meer
Oefenexamen rekenen 2F 2016/2017

Oefenexamen rekenen 2F 2016/2017

Extra goed voorbereiden op het rekenexamen? Download gratis oefenopgaven en antwoorden rekenen examen 2F. Bekijk ook de video met uitleg van de sommen.

Lees meer
Tafels rekenen oefenen

Tafels rekenen oefenen

Wilt u bij het vak rekenen oefenen met de tafels 1 t/m 10 en 11 en 12? Bent u op zoek naar gratis werkbladen voor de tafels? Wilt u uw leerlingen graag een poster met de tafels meegeven om thuis te oefenen? Download hier dan gratis

Lees meer
Breuken uitleg, leren en oefenen

Breuken uitleg, leren en oefenen

Breuken extra oefenen? In groep 5, 6, 7 en 8 leren we rekenen met breuken. Op het vo en mbo extra uitleg en oefeningen? Download de gratis training breuken of gebruik de werkbladen met breuken tijdens uw lessen.

Lees meer
Powerpoint rekenen domein meten en meetkunde

Powerpoint rekenen domein meten en meetkunde

Bij rekenen wordt het onderdeel meten en meetkunde veelal als moeilijk ervaren. Bent u goed voorbereid op het examen rekenen? Heeft u behoefte aan extra uitleg? Wilt u oefenen met oude opgaven van de cito rekentoets of oude opgaven van het centraal examen rekenen? Download dan gratis de interactieve powerpoint rekenen domein meten en meetkunde.

Lees meer
Mbo rekenconferentie 2017 – Steunpunt taal en rekenen mbo

Mbo rekenconferentie 2017 – Steunpunt taal en rekenen mbo

Op 15-11-2017 heb ik een lezing mogen geven op de mbo rekenconferentie 2017, welke was georganiseerd door Steunpunt taal en rekenen mbo. Hierin behandelde ik de volgende punten: Job rekentour 2015, raamwerk scholing- en nascholing rekendocent, erwd protocol, structuur rekenlessen, didactische modellen en handige links.

Lees meer
Examen rekenen oefenen 2f en 3f

Examen rekenen oefenen 2f en 3f

Wilt u het examen rekenen oefenen? Zit u op het mbo, dan kunt u gratis oude examens rekenen 2f en 3f downloaden. Zit u op mavo, havo of vwo, dan kunt u gratis oude Cito rekenexamen downloaden. Ga goed voorbereid het rekenexamen in en bekijk de oude examenopgaven.

Lees meer
Referentiekader taal en rekenen – doorlopende leerlijnen

Referentiekader taal en rekenen – doorlopende leerlijnen

Wilt u meer weten of de de doorlopende leerlijnen voor het vak rekenen van de basisschool tot het hoger onderwijs? Wilt u de drie uitgebrachte rapporten van de commissie Meijerink lezen? Bent u op zoek naar posters van de referentieniveaus rekenen 1F, 1S, 2F, 2S, 3F of 3S? Download direct de referentieposters of lees de adviezen met betrekking tot het referentiekader taal en rekenen

Lees meer
Opbouw van een getal

Opbouw van een getal

Rekenen domein getallen. De opbouw van een getal. Leesbaarheid van getallen. Getallen rechts uitlijnen. Het decimale- of tientallige talstelsel. Uitspraak getallen.

Lees meer
Opzetboekje rekenen

Opzetboekje rekenen

Heeft uw zoon of dochter moeite met rekenen of het onthouden van de verschillende rekenregels, dan kunt u hiervoor het opzetboekje rekenen van Braams aanschaffen.
Het opzetboekje rekenen bestaat tijdens het schrijven van dit artikel uit 83 kaartjes en is zeer geschikt als hulpmiddel voor kinderen met rekenproblemen, dyscalculie of dyslectie. U kunt ook de gratis hulpkaarten rekenen downloaden voor groep 1 t/m 8.

Lees meer
Powerpoint rekenen domein getallen

Powerpoint rekenen domein getallen

Rekenen domein getallen is de basis van het rekenen. Heb je moeite met rekenen en met sommen uit het domein getallen? Download gratis extra theorie en oefeningen over de volgende onderwerpen: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, machtsverheffen, worteltrekken, voorrangsregels rekenen, getallenlijn, decimale getallen, negatieve getallen en breuken.

Lees meer

Ontvang elke dag een rekentest per email

Wil jij je rekenvaardigheden oefenen. Schrijf je dan in voor de dagelijkse rekentest. Je ontvangt dan elke dag een rekensom.

Feedback, tips of een andere reactie over mijn blog rekenen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.

Wat vindt u van mijn bijdrage?

Klik op de sterren om uw beoordeling te geven!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1248634

Er is nog geen beoordeling gegeven. Bent u de eerste die een beoordeling geeft?

Misschien hebben uw vrienden en familie hier ook iets aan??

Ik waardeer het erg als u dit wilt delen met uw social media!!

Pin It on Pinterest

Share This

Deel mijn website met uw familie, vrienden en collega's.

Uw familie, vrienden of collega's vinden het fijn als u hun informeert over handige tips, gratis materiaal en leuke informatie.