Bij welke webhosting provider brengt u uw webshop onder

31 juli 2020

Wilt u een eigen website of webshop maken in WordPress, dan bent u mogelijk nog op zoek naar een betrouwbaar bedrijf voor de hosting van uw website. Hieronder informeer ik u over de beste hosting providers voor uw webshop.

Test hosting providers

Regelmatig worden er onafhankelijke testen uitgevoerd om de laadtijd van websites in beeld te brengen bij verschillende webhosting providers. Hieronder de uitslag van de WordPress webhosting snelheidstest 2020.

Laadtijden Webpagetest Voor Na Optimalisatie 2020 Update
Bron: webhosters.nl
Laadtijden Uptrends Na Optimalisatie 2020 Update
Bron: webhosters.nl

Uit de snelheidstest komen een aantal webhosting bedrijven goed naar voren.

Waarschijnlijk bent u ook op zoek naar de beste hosting provider. Om u te helpen met het kiezen uit de  geteste ondernemingen, onderscheid ik twee categorieën:

U richt zich met uw WordPress webshop voornamelijk op het Nederlandse publiek.
Richt u zich met uw website op het Nederlandse publiek, dan kunt u het beste kiezen voor de hosting van Cloud86.nl of Xel.nl. Uw webshop zal voornamelijk door Nederlanders bezocht worden en omdat de server van Cloud86 en Xel ook in Nederland gevestigd zijn, heeft dit geen gevolgen voor de snelheid van uw website.

U richt zich met uw WordPress webshop op internationale bezoekers.
Gaat u een webshop ontwikkelen voor de internationale markt, dan kunt u eigenlijk niet zonder een Content Delivery Network (CDN). Een CDN is een netwerk van servers over de hele wereld. Ze zijn ontworpen voor het hosten en serveren van kopieën van de inhoud van jouw statische (en soms dynamische) WordPress site. Denk hierbij aan afbeeldingen, CSS, JavaScript en Video streams. Als iemand uit New York uw website bezoekt, dan worden de gegevens ingeladen vanuit de dichtstbijzijnde Server van het Content Delivery Network. Bij Kinsta kunt u met uw vragen terecht bij een Nederlands sprekende medewerker. Laat u de hosting van uw website verzorgen door Kinsta, dan kunt u gratis gebruik maken van het CDN netwerk van KeyCDN. Brengt u de hosting van uw website onder bij Siteground, dan maakt u gratis gebruikt van het CDN netwerk van Cloudflare.

Reacties zijn welkom

4 Reacties

 1. Ton

  Dag Niels,

  Naar aanleiding van je adviezen in de cursus hebben wij onze webshop overgezet naar Cloud86.nl. Dit omdat wij ons alleen richten op de Nederlandse markt. Ze hebben ons keurig geholpen met het overzetten en de snelheid en prijs bevallen ons goed.

  Groet,
  Ton

  Antwoord
  • Niels Picard

   Leuk te horen Ton. Bedankt voor je leuke reactie.

   Antwoord
 2. Jurgen Groenveld

  Ik heb een eigen onderneming met webshop. Ik was niet tevreden over de service van mijn hostingprovider en was daarnaast op zoek naar een provider die ook meer schikt is voor de buitenlandse markt. Naar aanleiding van je artikel heb ik mijn webshop ondergebracht bij Kinsta. Dit had ik al jaren geleden moeten doen. De laadtijd van de webshop is hier veel sneller.

  Bedankt
  Jurgen Groenveld

  Antwoord
  • Niels Picard

   Bedankt voor je reactie Jurgen. Altijd leuk te horen dat mensen mijn gratis cursussen lezen en waarderen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Extra instellingen Plesk voor websites en domeinen

Lees hoe u in Plesk enkele belangrijke instellingen aanpast voor uw websites en domeinen. U stelt het hoofddomein in. We nemen de instellingen voor reservekopieën door. Ook stellen we beveiliging met Google Authenticator in en behandelen we het klonen van de website (staging)

Lees meer

Instellingen WordPress Toolkit Plesk

Uw webshosting provider werkt met Plesk. Lees hoe u enkele belangrijke instellingen aanpast in de WordPress Toolkit van Plesk. Het gaat daarbij om het beveiligingcertificaat SSL, de beveiligingssstatus, updates en indexering zoekmachines.

Lees meer

Blader door berichten

Pin It on Pinterest

Share This

Deel mijn website met uw familie, vrienden en collega's.

Uw familie, vrienden of collega's vinden het fijn als u hun informeert over handige tips, gratis materiaal en leuke informatie.