Inloggen op Plesk bij Cloud86.nl

13 augustus 2020

In het vorige hoofdstuk “Webhosting en domeinnaam aanmaken bij Cloud86.nl” dat onderdeel is van de gratis cursus webhosting, heb ik beschreven hoe u bij Cloud86.nl een domeinnaam registreert en vervolgens een hostingpakket kiest. In deze column beschrijf ik hoe u kunt inloggen op Plesk.

Hoe logt u in op het dashboard van cloud86.nl

Nadat u bij Cloud86 een domeinnaam en hostingpakket heeft gekozen, krijgt u een e-mail met daarin een link naar “Mijn Cloud86”. Als u op deze link klikt, opent uw browser en krijgt u het volgende scherm te zien:

Cloud86 Inloggen Dashboard

We vullen hier de gegevens in welke we net bij de registratie hebben ingevuld. We komen vervolgens in het dashboard.

Het Cloud 86 dashboard

Cloud86 Dashboard

Hoe logt u in op Plesk van Cloud86.nl?

In het dashboard kunnen we via het Admin menu de verschillende opties doornemen. Omdat we verder willen gaan met de installatie van onze WordPress website, kiezen we in het Admin menu de optie “Diensten”.

Cloud86 Dashboard Diensten

We klikken op mijn diensten. We krijgen vervolgens het volgende scherm:

Cloud86 Mijn Diensten

Hier zien we welk pakket we hebben afgenomen en helemaal rechts staan drie stippen. We klikken op deze drie stippen. Vervolgens kiezen we “Bekijk details”.

Cloud86 Actieve Diensten

In het volgende scherm klikken we op de knop “Inloggen op Plesk”

Cloud86 Inloggen Op Plesk

We komen vervolgens in het dashboard van Plesk.

Cloud86 Plesk

Gerelateerde berichten

Wat is een IP-adres en DNS?

Als we een bepaalde website willen bezoeken, typen we de naam van die website in een browser. Vervolgens zien we de gewenste website in de zoekresultaten van de zoekmachine en klikken we op de naam. Binnen enkele seconden zitten we vervolgens op de gewenste website....

Lees meer

Extra instellingen Plesk voor websites en domeinen

Lees hoe u in Plesk enkele belangrijke instellingen aanpast voor uw websites en domeinen. U stelt het hoofddomein in. We nemen de instellingen voor reservekopieën door. Ook stellen we beveiliging met Google Authenticator in en behandelen we het klonen van de website (staging)

Lees meer

Instellingen WordPress Toolkit Plesk

Uw webhosting provider werkt met Plesk. Lees hoe u enkele belangrijke instellingen aanpast in de WordPress Toolkit van Plesk. Het gaat daarbij om het beveiligingscertificaat SSL, de beveiligingsstatus, updates en indexering zoekmachines.

Lees meer

Blader door berichten

Pin It on Pinterest

Share This