Cursus WordPress CSS & JSON Templates

Wat is een WordPress template

Als u een website of webshop maakt in WordPress, dan kunt u er voor kiezen om deze geheel zelf te maken of gebruik te maken van bestaande templates. Als u gebruik wilt maken van bestaande templates en Divi gebruikt, dan kunt u kiezen uit meer dan 1419 verschillende layouts van Elegant Themes. Deze layouts worden vaak aangeboden als een bepaald thema, bijvoorbeeld “Ecommerce Theme”. Bij het downloaden van zo’n thema, wordt er vaak gesproken over een “Layout pack”, welke dan vaak bestaat uit verschillende kant-en-klare pagina’s als:

  • Start
  • Landingspagina
  • Winkel
  • Blog
  • Fotogalerij
  • Over mij
  • Contact
  • Team

Wat is een JSON bestand

Met behulp van JSON bestanden kunt u delen van een layout importeren of exporteren. Elegant Themes heeft door de jaren heen aanzienlijk veel handige JSON bestanden gedeeld. Hierbij kunt u denken aan aanpaste menu’s en speciale effecten. Wilt u hierover meer uitleg, bekijk dan Divi bibliotheek layouts (json-bestanden) importeren en exporteren.

Wat is CSS

CSS staat voor ‘Cascading Style Sheets’ en hiermee bepaal je de opmaak van de website. Je kunt hiermee het uiterlijk van knoppen, afbeeldingen en letters aanpassen. Binnen WordPress wordt CSS standaard opgeslagen in het Style.CSS bestand. 

Hieronder kunt u mijn columns lezen met tips en gratis materiaal op het gebied van CSS en JSON templates. Wilt u specifieke css codes gebruiken, kijk dan ook eens op de pagina handige divi css codes.

Alle columns CSS & JSON templates

Titel met animatie

Eén van de belangrijkste onderdelen van een pagina is de titel. Dit is het eerste wat mensen zien. Hieronder een voorbeeld van een titel welke extra opvalt door het toepassen van een animatie-effect.Wilt u ook werken met pagina titels met animatie, maar weet u niet...

Lees meer

Divi WooCommerce Product Pagina Layouts

In deze column beschrijf ik hoe u met behulp van de Divi Themabouwer een eigen WooCommerce productpagina kunt ontwerpen. Wilt u dit niet, dan kunt u ook gratis kant-en-klare productpagina layouts (JSON-bestanden) downloaden.

Lees meer

Handige Divi css codes

De layout van uw WordPress website of webshop kunt u aanpassen met enkele handige css codes. Combineer Divi met bijvoorbeeld de volgende css codes.

Lees meer

Divi header & footer layouts

WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) voor het maken van een website of webshop. In combinatie met een pagebuilder ontwerpt u vervolgens super gemakkelijk de mooiste berichten en pagina's. Het WordPress thema Divi van Elegant Themes is...

Lees meer

Divi child theme

Maakt u in WordPress gebruik van het thema Divi van Elegant Themes, dan kunt u overwegen om gebruik te maken van een Child theme. In deze gratis cursus leg ik uit wat een Child theme is en hoe u het kunt installeren. Ook kunt u gratis het Divi Child theme downloaden.

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This