4.8
(43192)

Webhosting en domeinnaam aanmaken bij Cloud86.nl

12 aug, 2020 | Wordpress | 0 Reacties

Online cursus WordPress

Deze column is onderdeel van de gratis online cursus WordPress

Hoofdstuk – Webhosting en domeinnaam aanmaken bij Cloud86.nl

Ik waardeer het erg als u mijn inzet voor dit gratis materiaal een beoordeling wilt geven! Deze beoordeling kunt u onderaan de pagina geven.

Daarnaast is het natuurlijk ook fijn voor andere mensen om geïnformeerd te worden over deze gratis informatie. U kunt dit doen met één van de social media iconen.

Welk webhosting-pakket kiezen web bij Cloud86?

In het vorige deel van deze online handleiding over WordPress hebben we het gehad over hoe u uw domeinnaam bepaalt en welke webhosting providers als beste uit de test kwamen.

We weten nu dus bij welke provider we onze WordPress website willen onderbrengen en hebben een domeinnaam in ons hoofd. We gaan nu naar de website van cloud86 en selecteren hier de optie “Hosting”. 

Webhosting Cloud86
We krijgen vervolgens het volgende te zien:
Webhosting Cloud86 Kiezen
We kiezen hier de opties “Webhosting”.

Op het volgende scherm scrollen we naar beneden voor een overzicht van de verschillende hosting-pakketten.
Webhosting Pakketten Cloud86

Omdat we de optie willen openhouden dat we een webshop kunnen maken, selecteren we het meest gekozen pakket “Medium”. We klikken vervolgens onderaan op “Direct bestellen”. 

Welke domeinnaam kiezen we via Cloud86?

Nadat we op bestellen hebben geklikt, krijgen we het volgende scherm:

Cloud86 Domeinnaam Kiezen
We gaan vervolgens onderzoeken of de door ons gewenste domeinnaam nog beschikbaar is. We typen in het zoekveld de door ons gewenste domeinnaam en klikken op de knop “Controleer”.
Cloud86 Domeinnaam Nog Vrij
Als de domeinnaam nog vrij is, krijgen we het volgende scherm:
Cloud86 Domeinnaam Selecteren

Het configureren van het webhosting-pakket bij Cloud86

Hiervoor hebben we gecontroleerd of de gewenste domeinnaam nog beschikbaar is. We klikken nu op “Doorgaan” en krijgen het volgende scherm:

Cloud86 Webhosting Configureren

Cloud86 geeft de eerste contractperiode 50% korting. U kunt overwegen om direct een contract van 3 jaar af te sluiten. U krijgt dan namelijk de eerste drie jaar 50% korting op de hosting, wat naar mijn mening wel een erg aantrekkelijke prijs is. Bij het schrijven van deze handleiding heb ik er dan ook voor gekozen om een contract van drie jaar aan te gaan.

Studenten die voor slechts enkele maanden een WordPress website nodig hebben, adviseer ik als frequentie maandelijks te kiezen. Elke maand kan het abonnement worden opgezegd, zodat de kosten voor hun beperkt blijven. Het voordeel van een tijdelijke WordPress website via Cloud86.nl is dat ze de beschikking hebben over plugins, thema’s en pagebuilders. Deze optie hebben ze niet via de gratis WordPress.com.

 

Cloud86 Korting Webhosting
We klikken vervolgens op de knop “Doorgaan”.

In het volgende scherm gaan we onze gegevens in vullen.
Cloud86 Webhosting Contactgegevens Invullen

Contactgegevens webhosting Cloud86 invullen

Standaard staat bij het onderdeel contactgegevens de optie “Maak een nieuwe account” geselecteerd. We vullen hier onze gegevens in. We noteren vervolgens ons wachtwoord, zodat we deze niet vergeten. Als we alles hebben ingevuld, selecteren we de betalingsoptie en klikken op de knop “Afrekenen”

E-mail Cloud86 ontvangen

Nadat wij zowel een domeinnaam hebben geregistreerd en een hostingpakket hebben afgerekend, krijgen wij verschillende e-mails van cloud86:

  1. In de eerste e-mail wordt ons gevraagd om ons e-mailadres te verifiëren. Dit doen we door op de bijgevoegde link te klikken.
  2. In de tweede e-mail zit de factuur welke wij net hebben betaald.
  3. De derde email is een bevestiging van het door ons afgesloten hostingspakket en de door ons aangeschafte domeinnaam. In deze email staat ook een link naar “Mijn Cloud 86”. 

We zijn nu klaar met het aanmaken van een domeinnaam en het onderbrengen van deze domeinnaam bij een webhosting provider.

Wat vindt u van deze informatie?

Klik op een ster om uw beoordeling te geven

Gemiddelde beoordeling: 4.8 / 5. Het aantal beoordelingen: 43192

Er zijn nog geen beoordelingen! Wees de eerste die een beoordeling geeft.

Bedankt voor uw beoordeling. Fijn dat u de inhoud waardevol vindt.

Misschien is deze informatie ook handig voor uw familie en vrienden? Deel het op uw social media!

Ik vind het jammer dat u weinig aan dit artikel heeft!

Geef mij de kans dit artikel te verbeteren!

Vertel mij hoe ik dit artikel kan verbeteren?

Pin It on Pinterest

Share This