De WordPress plugin Akismet Anti-Spam

28 augustus 2020

Anti-Spam met de plugin Akismet Anti-Spam, Antispam Bee of reCaptcha

De plugin Akismet en reCaptcha by BestWebSoft zijn gratis voor particulier gebruik

Als we geen plugin tegen spam installeren, krijgen we binnen de kortste keren allerlei berichten op onze website uit Rusland en Azië. De plugin Akismet Anti-Spam is gratis voor particulier gebruik en standaard geïnstalleerd bij een nieuwe WordPress installatie. Toch maak ik geen gebruik van de plugin Akismet Anti-Spam, omdat ik toch nog spam in mijn mailbox kreeg. Ik heb deze plugin dan ook verwijderd en de plugin reCaptcha by BestWebSoft geïnstalleerd.

Volgt u mijn cursus WordPress webshop maken, dan hoeft u de onderstaande informatie niet te lezen en kunt u deze column nu afsluiten.

De plugin Antispam Bee is gratis bij commerciële activiteiten

Als u geen gebruik wilt maken van de gratis plugin reCaptcha van BestWebSoft en u heeft een website waarop u commerciële activiteiten wilt ontwikkelen, dan mag u geen gebruik maken van de gratis diensten van Akismet Anti-Spam. Wilt u niet betalen voor de diensten van Akismet Anti-Spam, dan kunt u ook gebruik maken van de plugin Antispam Bee.

Mocht u nu toch gebruik willen maken van de plugin Akismet Anti-Spam, dan kunt voor de installatie en configuratie de instructies hieronder volgen.

De plugin Akismet Anti-Spam configureren

We gaan de plugin Akismet configureren. We klikken op de knop: “Configureer je Akismet account”.

Wordpress Plugin Akismet Configureren
Omdat we een website voor eigen (particulier) gebruik maken, kiezen we vervolgens de linker kolom “Personal”. Akismet is dan gratis. We klikken op de knop “Get started with Personal”.
Wordpress Akismet Personal Gratis

We krijgen vervolgens het onderstaande scherm. Let op rechts bovenin ziet u welk abonnement u gaat gebruiken. Deze staat standaard niet op € 0. Sleep de balk eerst helemaal naar links, zodat u het bedrag € 0 per jaar krijgt. Vervolgens vult u de volgende gegevens in:

  • Emailadres
  • voor- en achternaam
  • URL website

U bevestigt dat u Akismet gaat gebruiken voor particulier gebruik door drie keer een vinkje te plaatsen. U bevestigt hiermee dat u geen advertenties op uw website heeft, dat u geen producten verkoopt en ook geen bedrijven op uw website promoot. Als laatste drukt u op de knop “Continue with personal subscribtion”.

Akismet Aanpassen

Nadat u op de knop heeft gedrukt, wordt er een code naar u gemaild. U kopieert deze code in uw mail en vult de code in het invoerveld dat u op uw scherm zit staan. Zodra u de code heeft ingevoerd en bevestigd, wordt er een API-sleutel naar u gemaild. Deze API-sleutel gaan we vervolgens invoeren.

We gaan in het WordPress Dashboard naar het admin menu en kiezen hier de optie “Instellingen”. Vervolgens kiezen we de optie “Akismet Anti-Spam”

Instellingen Akismet Anti-Spam aanpassen

We willen natuurlijk met onze website voldoen aan alle regels, dus ook de AVG. De AVG is een afkorting van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit is een Europese verordening die de regels voor de verwerking van persoonsgegevens door particuliere bedrijven en overheidsinstanties in de hele Europese Unie standaardiseert.

Om te voldoen aan de AVG passen we de standaard instellingen aan. Bij het onderdeel Privacy is standaard geselecteerd “Geef geen privacymelding weer” Dit wijzigen we in “Geef een privacymelding weer onder het reactieformulier”. 

Akismet Instellingen Aanpassen

Gerelateerde berichten

Blader door berichten

Pin It on Pinterest

Share This