4.1
(56879)

De WordPress plugin Akismet Anti-Spam

28 aug, 2020 | Wordpress | 0 Reacties

Online cursus WordPress

Deze column is onderdeel van de gratis online cursus WordPress

Hoofdstuk – De WordPress plugin Akismet Anti-Spam.

Ik waardeer het erg als u mijn inzet voor dit gratis materiaal een beoordeling wilt geven! Deze beoordeling kunt u onderaan de pagina geven.

Daarnaast is het natuurlijk ook fijn voor andere mensen om geïnformeerd te worden over deze gratis informatie. U kunt dit doen met één van de social media iconen.

Anti-Spam met Akismet Anti-Spam of Antispam Bee

De plugin Akismet is gratis voor particulier gebruik

Als we geen plugin tegen spam installeren, krijgen we binnen de kortste keren allerlei berichten op onze website uit Rusland en Azië. De plugin Akismet Anti-Spam is gratis voor particulier gebruik en standaard geïnstalleerd bij een nieuwe WordPress installatie.

De plugin Antispam Bee is gratis bij commerciële activiteiten

Maakt u een website waarop u wel commerciële activiteiten gaat ontwikkelen, dan mag u niet gebruik maken van de gratis diensten van Akismet Anti-Spam. Wilt u niet betalen voor deze diensten, dan kunt u de plugin Akismet Anti-Spam verwijderen en de plugin Antispam Bee installeren.
Omdat ik deze handleiding maak voor eigen (particulier) gebruik, beschrijf ik niet de instellingen van de plugin Antispam Bee.

De plugin Akismet Anti-Spam configureren

We gaan de plugin Akismet configureren. We klikken op de knop: “Configureer je Akismet account”.

Wordpress Plugin Akismet Configureren
Omdat we een website voor eigen (particulier) gebruik maken, kiezen we vervolgens de linker kolom “Personal”. Akismet is dan gratis. We klikken op de knop “Get started with Personal”.
Wordpress Akismet Personal Gratis

We krijgen vervolgens het onderstaande scherm. Let op rechts bovenin ziet u welk abonnement u gaat gebruiken. Deze staat standaard niet op € 0. Sleep de balk eerst helemaal naar links, zodat u het bedrag € 0 per jaar krijgt. Vervolgens vult u de volgende gegevens in:

  • Emailadres
  • voor- en achternaam
  • URL website

U bevestigt dat u Akismet gaat gebruiken voor particulier gebruik door drie keer een vinkje te plaatsen. U bevestigt hiermee dat u geen advertenties op uw website heeft, dat u geen producten verkoopt en ook geen bedrijven op uw website promoot. Als laatste drukt u op de knop “Continue with personal subscribtion”.

Akismet Aanpassen

Nadat u op de knop heeft gedrukt, wordt er een code naar u gemaild. U kopieert deze code in uw mail en vult de code in het invoerveld dat u op uw scherm zit staan. Zodra u de code heeft ingevoerd en bevestigd, wordt er een API-sleutel naar u gemaild. Deze API-sleutel gaan we vervolgens invoeren.

We gaan in het WordPress Dashboard naar het admin menu en kiezen hier de optie “Instellingen”. Vervolgens kiezen we de optie “Akismet Anti-Spam”

Instellingen Akismet Anti-Spam aanpassen

We willen natuurlijk met onze website voldoen aan alle regels, dus ook de AVG. De AVG is een afkorting van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit is een Europese verordening die de regels voor de verwerking van persoonsgegevens door particuliere bedrijven en overheidsinstanties in de hele Europese Unie standaardiseert.

Om te voldoen aan de AVG passen we de standaard instellingen aan. Bij het onderdeel Privacy is standaard geselecteerd “Geef geen privacymelding weer” Dit wijzigen we in “Geef een privacymelding weer onder het reactieformulier”. 

Akismet Instellingen Aanpassen

Wat vindt u van deze informatie?

Klik op een ster om uw beoordeling te geven

Gemiddelde beoordeling: 4.1 / 5. Het aantal beoordelingen: 56879

Er zijn nog geen beoordelingen! Wees de eerste die een beoordeling geeft.

Bedankt voor uw beoordeling. Fijn dat u de inhoud waardevol vindt.

Misschien is deze informatie ook handig voor uw familie en vrienden? Deel het op uw social media!

Ik vind het jammer dat u weinig aan dit artikel heeft!

Geef mij de kans dit artikel te verbeteren!

Vertel mij hoe ik dit artikel kan verbeteren?

Pin It on Pinterest

Share This