Cursus WordPress plugins

Gaat u werken met WordPress, dan is één ding zeker. U gaat ook gebruik maken van plugins. Wat zijn dan plugins? Een plugin is een programma waarmee u extra functionaliteiten creëert binnen WordPress. Wilt u een webshop beginnen, dan is WooCommerce bijvoorbeeld een plugin waarmee u shopfunctionaliteiten krijgt. Wilt u uw website snel houden, dan is het bijvoorbeeld belangrijk dat u gebruik maakt van een cache-plugin. Wilt u hoger in de resultatenpagina (SERP) van zoekmachines staan, dan gaat u ook gebruik maken van een zoekmachine optimalisatie plugin.

Beperk het aantal plugins zoveel mogelijk

Het installeren van veel plugins zorgt er vaak voor dat er ook allerlei extra CSS en Java geladen dient te worden. Hierdoor wordt uw website trager. Veel functionaliteiten van plugins kunt u ook zelf regelen in bijvoorbeeld Robots.txt, htaccess bestand, WP-Config.php of Function.php. Even wat zoeken in Google en u vindt vaak al een oplossing.

Ik gebruik tegenwoordig naast het WordPress thema Divi enkel de volgende plugins:

  1. LiteSpeed Cache (mijn hosting provider maakt gebruik van een zeer snelle LiteSpeed server)
  2. SEOPress Pro (voor SEO en breadcrumbs)
  3. Monarch (voor social follow en social sharing)
  4. Advanced Database Cleaner PRO (voor het opschonen van de WordPress database)

Wilt u toch meer plugins gebruiken? Hieronder heb ik de beste en meest gebruikte plugins vermeld.

Divi marketplace

Op de website van Elegant Themes staan diverse plugins welke speciaal zijn ontwikkeld voor Divi. U kunt deze vinden op Divi Marketplace.

Divi mega menu plugins

Voordat u een plugin aanschaft voor het ontwerpen van uw menu, adviseer ik u om eerst te kijken of u zelf niet een menu kunt maken met de Divi themabouwer. Ook kunt u gratis kant-en-klare header layout met een menu van mijn website downloaden.

 

Divi plugins voor extra modules & functionaliteiten

In DIVI werkt u met modules. Elke module heeft bepaalde functionaliteiten, zoals bijvoorbeeld de tekst-module en afbeelding-module. Omdat het werken met modules lekker snel en gemakkelijk gaat, heb ik zelf nog een aantal plugins gekocht die beschikken over extra handige modules. Let op, vooral bij deze aanbieders is het aantrekkelijk om het “Lifetime” abonnement aan te schaffen. U krijgt dan de beschikking over alle alle plugins & thema’s en heeft deze éénmalige investering er al in enkele jaren uit.

 

WordPress advertentie plugins

Met de volgende plugins kunt u advertenties op uw website invoegen.

 

WordPress afbeelding-compressie plugins

Met behulp van afbeelding-compressie plugins kunt u de grootte van afbeeldingen aanpassen. Hierdoor wordt uw website sneller.

 

WordPress affiliate marketing plugins

Maak je gebruik van affiliate marketing op je website, dan kun je hiervoor ook een plugin gebruiken.

 

WordPress anti-spam plugins

Met behulp van een anti-spam plugin kunt u het  aantal spam-berichten wat u via uw website ontvangt verminderen.

 

WordPress back-up plugins

De meeste hosting providers maken dagelijks een back-up van uw website. Wilt u hier meer controle over, dan kunt u dit ook zelf doen met een plugin.

 

WordPress code plugins

Maakt u gebruik van Divi, dan kunt u hiervoor de code module gebruiken. Heeft u geen Divi, dan kunt u de volgende plugins gebruiken.

 

WordPress contactformulier plugins

Divi beschikt al over een module contactformulier. Heeft u geen Divi of vindt u deze module te beperkt, dan kunt u de volgende plugins gebruiken.

 

WordPress CRM plugins

Binnen WordPress kunt u ook een klantenrelatiebeheer systeem maken.

 

WordPress directory plugins

Hiermee kun je een bedrijvengids maken.

 

WordPress donatie plugins

Bent u afhankelijk van donaties, dan kunt u deze plugins gebruiken.

 

WordPress download manager plugins

Met een download manager plugin kunt u instellen hoe mensen materiaal kunnen downloaden van uw website

 

WordPress e-commerce plugins

Nog nooit was het maken van een webshop zo gemakkelijk met de plugin WooCommerce. Het leuke is ook nog eens dat deze plugin geheel gratis is. Als u gebruik maakt van WooCommerce, dan zijn er een aantal plugins die hierbij handig zijn. Voor het betalingsverkeer is dit de plugin Mollie. Met behulp van de plugin WooCommerce Multilingual maakt u uw shop meertalig. Met de plugin Yith WooCommerce Wishlist kan de website bezoeker producten opslaan in een persoonlijke wensenlijst. Met Yith WooCommerce Compare kunnen uw bezoekers producten vergelijken. Met de WooCommerce Invoices & Packing Slips plugin kunt u bij het afrekenen een pdf bestand van de factuur laten sturen.

 

WordPress forum plugins

Wilt u uw WordPress website omtoveren tot een forum? Dan heeft u de volgende plugins nodig

 

WordPress fotogalerij plugins

Divi beschikt al over een module om een fotogalerij te publiceren. Werk u niet met Divi, dan kunt u de volgende plugins gebruiken voor het publiceren van een groot aantal afbeeldingen.

 

WordPress  leadgeneratie plugins

Verstuurt u e-mails, dan kunt u hiervoor lijsten met klanten maken.

 

WordPress Learning Management System (LMS) plugins

Binnen WordPress kunt u ook een online lessensysteem maken.

 

WordPress leeftijdverificatie  plugins

Is uw website alleen toegankelijk voor volwassenen omdat u bijvoorbeeld alcohol verkoopt, dan dient u de leeftijd te controleren.

 

WordPress lidmaatschap plugins

Kunnen mensen lid worden van je organisatie of service? Gebruik dan de volgende plugins.

 

WordPress page builders plugins

Ik heb al eerder beschreven wat de beste page builders zijn. Sommige page builders zijn enkel als thema te installeren. De volgende page builders zijn echter als plugin naast elke thema te installeren:

 

WordPress pdf  plugins

Wilt u een pdf document insluiten op uw website, dan maken deze plugins dat mogelijk.

 

WordPress projectmanagement plugins

Het is ook mogelijk om met WordPress projecten te beheren.

 

WordPress quiz plugins

Wilt u gebruik maken van een enquête, test of quiz, dan kunt u de volgende plugins gebruiken

 

WordPress reactie plugins

Wilt u dat geen gebruik maken van de standaard WordPress reactieformulier layout? Dan kunt u hiervoor een plugin gebruiken.

 

WordPress redirect plugins voor het omleiden van verkeer

Al u bepaalde berichten of pagina’s verwijderd, zijn deze nog wel opgenomen in de index van zoemachines. Om er nu voor te zorgen dat bezoekers als op de pagian terecht komen die niet meer bestaat, kunt u werken met een redirect (omleiden van bezoekers).

 

WordPress SEO-plugins

Wil je binnen zoekmachine gevonden worden, dan heb je een SEO Plugin nodig. Hieronder de meest geschikte plugins hiervoor:

 

WordPress slider plugins

Divi beschikt over een slider module. Heeft u geen Divi, dan kunt u alnsog sliders plaatsen met de volgende plugins.

 

WordPress snelheidsplugins

Een goede hostingprovider heeft op serverniveau vaak al server caching zoals Redis cache. Toch is het nog steeds nodig om hiervoor een plugin te installeren:

 

WordPress social media plugins

Door gebruik te maken van social media vergroot u uw bereik. Dit kunt u op uw website doen door deelknoppen (share) toe te voegen. Ook kunt u social media knoppen gebruiken om bezoekers te leiden naar uw eigen social media platform.

 

WordPress tabellen plugins

Wilt u een tabel op uw website invoegen en lukt dit onvoldoende met rijen en kolommen, dan kunt u hiervoor een plugin gebruiken.

 

WordPress transactionele  e-mail plugins

Zodra iemand zich registreerd of een nieuw wachtwoord aanvraagt dient er een e-mail verstuurd te worden. Dit soort e-mails noemen we transactionele e-mails.

 

WordPress vastgoed plugins

Met de volgende vastgoed plugins kunt u starten met het verkopen of verhuren van onroerend goed.

 

WordPress veelgestelde vragen plugin

Wilt een een Q&A opnemen op uw website voor veelgestelde vragen, dan kunt u dit in Divi doen met modules. Beschikt u niet over Divi, dan kunt u de volgende plugins gebruiken.

 

WordPress veiligheidsplugins

Een goede hostingprovider heeft op serverniveau al alles geregeld voor een veilige website. Mocht u toch nog extra maatregelen willen nemen, kunt u nog de volgende veiligheidsplugins installeren:

 

Pin It on Pinterest