Handige websites rekenen oefenen

7 januari 2021

Regelmatig krijg ik de vraag of er naast deze website ook andere websites zijn met gratis hulpmateriaal voor rekenen. Deze zijn er inderdaad, maar niet alle rekendocenten hebben kennis van zoekmachine optimalisatie. Hun website wordt hierdoor niet getoond op de eerste resultatenpagina van zoekmachines. Hieronder zal ik dan ook links naar verschillende handige websites opnemen.

Dagelijks oefenen met rekenen

Wil jij je rekenvaardigheden oefenen. Schrijf je dan in voor de dagelijkse rekentest. Je ontvangt dan elke dag een rekentest per email. Schrijf je in.

Handige websites rekenen oefenen optellen

Sommenmaker.nl

Via de website Sommenmaker.nl kunt u handige werkbladen maken voor het oefenen van optelsommen. U kunt apart aangeven of u ook sommen met tiental overschrijding en honderdtal overschrijding wilt. Daarnaast kunt u apart opgeven of u de getallen naast elkaar wilt vermelden of dat u cijferend wilt optellen (onder elkaar). U kunt de sommen ook online laten maken en van te voren een QR-code delen met de studenten.

Handige websites rekenen oefenen aftrekken

Sommenmaker.nl

Sommenmaker.nl heeft u ook de mogelijkheid om voor rekenen werkbladen te maken waarin u getallen van elkaar aftrekt.  Ook hier kunt u aangeven of u sommen met tiental overschrijding en honderdtal overschrijding wilt opnemen. U kunt uw studenten ook laten rekenen met negatieve getallen en stipsommen (de onbekende).

Handige websites rekenen oefenen vermenigvuldigen

Sommenmaker.nl

Sommenmaker.nl biedt u de mogelijkheid om voor rekenen werkbladen te maken over vermenigvuldigen. Hierbij kunt u er voor kiezen om de getallen van de tafels naast elkaar te tonen. Dit is vooral geschikt voor rekenen op de basisschool. Ook kunt u er voor kiezen om sommen te maken volgens het principe van cijferend rekenen. Hierbij krijgt u dan vermenigvuldigsommen, waarbij de getallen onder elkaar staan. Bij deze optie kunt u eventueel kopjes vermelden voor het duizendtal, honderdtal, tiental en de eenheid.

Jan Ligthart Rendierhof

Met de werkboekjes “Tafels op tijd” kunnen uw leerlingen de tafels 1 t/m 12 oefenen. Ideaal om de tafels wekelijks te oefenen.

Handige websites rekenen oefenen delen

Sommenmaker.nl

Sommenmaker.nl biedt u de mogelijkheid om voor rekenen werkbladen te maken met deeltafels. Hierbij kunt u handmatig bepalen met welke getallen u wilt delen. Ook kunt u sommen samenstellen volgens het principe van cijferd rekenen. U kunt hierbij deelsommen maken met staartdelingen en de hapmethode. Ook hier kunt u eventueel kopjes opnemen met duizendtal, honderdtal, tiental en eenheid.

Handige websites rekenen met geld

Jan Ligthart Rendierhof

De werkbladen cijferen met geld zijn geschikt voor het optellen en aftrekken van geld. Hierbij moeten de leerlingen ook decimale getallen kunnen optellen en aftrekken.

Handige websites rekenen spellen

Jan Ligthart Rendierhof

Met de werkbladen van het spel “Boter kaas en eieren”, ook wel bekenda als “drie op een rij” kunnen uw leerlingen op een leuke manier optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen.

Sneller rekenen met behulp van automatiseren

Jan Ligthart Rendierhof

De werkbladen temporekenen zijn geschikt voor het automatiseren van rekenopgaven met optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen.

Instructievideo’s rekenen

Stichting Goed Rekenonderwijs

Stichting Goed Rekenonderwijs heeft heel veel instructievideo’s gemaakt voor rekenen. De instructievideo’s zijn vooral geschikt voor het basisonderwijs, groep 3 t/m groep 8.

Gerelateerde berichten

Oefenexamen rekenen 3F 2018/2019

Extra goed voorbereiden op het rekenexamen? Download gratis oefenopgaven en antwoorden rekenen examen 3F 2018/2019. Bekijk ook de video met uitleg van de sommen.

Lees meer

Oefenexamen rekenen 2F 2018/2019

Extra goed voorbereiden op het rekenexamen? Download gratis oefenopgaven en antwoorden rekenen examen 2F 2018/2019. Bekijk ook de video met uitleg van de sommen.

Lees meer

Oefenexamen rekenen 3F 2017/2018

Extra goed voorbereiden op het rekenexamen? Download gratis oefenopgaven en antwoorden rekenen examen 3F 2017/2018. Bekijk ook de video met uitleg van de sommen.

Lees meer

Blader door berichten

Pin It on Pinterest

Share This