Veelgestelde vragen Divi

Veelgestelde vragen over het WordPress thema Divi van Elegant Themes

Regelmatig ontvang ik email met vragen over het WordPress thema Divi van Elegant Themes. Overweeg u om Divi te kopen en te gebruiken voor uw website of webshop of heeft u ook vragen? Kijk dan eerst of uw vraag hieronder bij de veelgestelde vragen wordt beantwoord.

Divi kopen en installeren

Kun je het WordPress thema Divi met een kortingscode kopen?

Ja, u kunt het WordPress thema Divi van Elegant Themes met 20% korting kopen.

Betaal je voor Divi een jaarlijks bedrag of éénmalig?

Elegant Themes biedt u beide mogelijkheden. U kunt er dus voor kiezen om jaarlijks een bedrag te betalen, maar het is aantrekkelijker om direct het levenslange lidmaatschap aan te schaffen. Dit heeft u namelijk binnen enkele jaren terugverdiend. U vindt beide prijzen op de website van Elegant Themes. Wilt u het WordPress thema Divi kopen? Vergeet dan niet gebruik om gebruik te maken van de 20% korting. Deze krijgt u namelijk niet standaard via hun website!

Kun je het WordPress thema Divi installeren op meerdere websites?

Ja, als u het WordPress thema Divi koopt, kunt u het installeren op zoveel websites als u wilt. Er is geen maximum. U kunt dit doen met dezelfde licentiesleutel, maar u kunt er ook voor kiezen om voor elke website een eigen licentiesleutel aan te maken. Dit laatste kan handig zijn als u websites in beheer heeft voor klanten.

Is het mogelijk om je geld terug te krijgen als Divi niet bevalt?

Ja, als u Divi koopt heeft u 30 dagen de tijd om de aankoop te annuleren. U hoeft niet aan te geven waarom u de aankoop wilt annuleren. U krijgt gewoon het aankoopbedrag teruggestort op uw rekening.

Hoe installeer je het WordPress thema Divi?

Heeft u het WordPress thema Divi gekocht en weet u niet hoe u het moet installeren? Op mijn website kunt u gratis een cursus volgen over Divi. In het onderdeel “Het WordPress thema Divi van Elegant Themes installeren” krijgt u uitleg over het installeren van Divi.

Hoe krijg je update als er nieuwe versies van het Divi thema zijn?

Om updates te krijgen van het WordPress thema Divi, dient u in WordPress bij “Divi Themaopties” uw API sleutel in te voeren. In de gratis curus Divi wordt dit uitgelegd in het onderdeel “Het WordPress thema Divi bijwerken naar een nieuwe update“. 

Kun je de page builder Divi combineren met een ander thema?

Ja, als u Divi koopt zijn er twee opties:

  1. U download van de website van Elegant Themes het WordPress thema Divi. U krijgt vervolgens de beschikking over enorm veel mogelijkheden via “Divi Thema Opties” en “Divi Themabouwer”. Vooral de Divi Themabouwer geeft u enorm veel mogeljkheden voor het maken van uw website en webshop en is echt een aanrader.
  2. U kunt een eigen thema installeren en daarnaast de Divi page builder plugin installeren. U kunt dan nog steeds gebruik maken van de page builder functionaliteiten van Divi. Het nadeel is dan wel dat u niet de beschikking krijgt over “Divi Thema Opties” en “Divi Themabouwer”.

In de onderstaande video wordt het verschil tussen beide uitgelegd:

De basis van Divi

Is er ook wat algemene informatie over Divi?

Als u nog niet zoveel weet over Divi, dan is het handig dat u eerst wat algemene informatie over het thema bekijkt. In de gratis curus krijgt u wat globale informatie over Divi in het onderdeel “Wat globale uitleg over de Divi page builder van Elegant Themes

Werkt Divi net als de Gutenberg editor met blocks?

Divi maakt gebruik van secties, rijen en modules. Wilt u weten hoe dit werkt? In de gratis cursus Divi wordt dit uitgelegd in het hoofdstuk “Wat is een sectie, rij of module“.

Hoe voegt u met Divi een favicon toe aan uw website?

Een beetje professionele website toont natuurlijk een favicon afbeelding in de browser. Met behulp van Divi kunt u dit gemakkelijk regelen. In de gratis cursus Divi wordt dit uitgelegd in het onderdeel “Hoe voegt u een favicon aan uw website toe

Welke modules zijn er allemaal in Divi?

Divi heeft 38 modules voor de standaard sectie. Daarnaast heeft Divi ook 9 modules voor de volledige pagina sectie. Zodra u de plugin WooCommerce installeert, krijgt u ook de beschikking over Divi WooCommerce modules. Wilt u meer informatie over de verschillende modules? In module 3 en 4 van de gratis cursus Divi worden deze uitgelegd. Via de inhoudsopgave van de gratis cursus Divi kunt snel hier informatie over vinden.

Kun je de Gutenberg editor combineren met Divi?

Ja, mocht u toch graag werken met de Gutenberg editor, dan kunt u er ook voor kiezen om in de Gutenberg editor gebruikt te maken van de Divi lay-out block. In de onderstaande video krijgt u hierover uitleg.

Menu

Hoe maak je in WordPress een menu?

Elke goede website of webshop heeft een menu. U maakt uw menu door in het admin menu naar de optie “Weergave” te gaan en vervolgens het onderdeel “Menu” aan te klikken. Wilt u graag extra uitleg, bekijk dan de video-instructie op “Hoe maakt u een eigen menu structuur in WordPress

Hoe voegt je een logo toe aan de header van de website?

Er zijn twee verschillende manieren hoe u uw logo kunt toevoegen aan de header van uw website:

  1. U weet nog niet zoveel over Divi en wilt op een simpele manier uw logo toevoegen aan uw header. Via de volgende stappen kunt u dan uw logo toevoegen.

    WordPress Dashboard > Divi > Thema opties > Tabblad Algemeen > Logo

    Wilt u hier graag een video-instructie van zien, dan kunt u deze bekijken op “Hoe voegt u met Divi een afbeelding van uw logo toe aan uw header“.

  2. Heeft u al kennis opgedaan over de Divi Themabouwer, dan kunt u het beste in de Divi Themabouwer uw eigen header maken en daarin uw logo toevoegen.
Hoe voegt u met Divi een afbeelding toe aan uw menu?

Als u nog niet zoveel kennis heeft opgedaan over Divi en een afbeelding wilt toevoegen aan uw menu, kunt u op “Hoe voegt u met Divi een afbeelding toe aan uw menu” lezen hoe dit werkt.

Video

Hoe kun onder een video een transcript toevoegen wat je kunt openklappen?
Wanneer u een video aan uw website wilt toevoegen met daaronder het transcript van wat er verteld is, dan kunt u dit doen met behulp van de Divi video module en de Divi schakelen (toggle) module. Als u hier meer informatie over wilt, kunt u dit lezen op Divi video module met transcipt.
Hoe kun je een sticky video aan de website toevoegen?
Als u een video op uw website publiceert, dan kunt u deze video ook sticky maken. Zodra de bezoeker van uw website op uw pagina naar beneden scrollt, zal de video boven in het beeld blijven (dit noemen we sticky). Wilt u dit ook? Bekijk dan de uitleg over een sticky video met Divi.

Audio

Hoe kun je een sticky audio afspeellijst op de website publiceren?
U kunt op uw website met behulp van de Divi audio module muziek laten afspelen. Het is ook mogelijk om de audio module sticky te maken. Als uw website bezoeker naar beneden scrollt, zal de audio afspeellijst boven in het scherm zichtbaar blijven. Wilt u hier meer over weten, lees dan het artikel over Divi sticky audio afspeellijst.

Formulieren

Hoe kun je bij een formulier een invoerveld in een andere kleur tonen, als dit invoerveld wordt geselecteerd?
Heeft u een contactpagina en maakt u gebruik van de Divi contactformulier module? U kunt er dan voor kiezen om bijvoorbeeld het contactformulier een ander kleur te geven, zodra iemand dit formulier met de muis selecteert. Ook kunt u het invoerveld wat op dat ogenblik actief is een andere kleur geven. Wilt u hier meer over weten? Lees dan het bericht over het stijlen van een formulier met Divi.

Plugins

Hoe kun je plugins en de bijbehorende data volledig verwijderen?
Als u een plugin van uw WordPress installatie wilt verwijderen is dit niet ingewikkeld. Helaas blijft er vaak wel informatie op uw server staan. Deze data geeft vervuiling en kan de snelheid van uw website vertragen.

Om dit probleem te verhelpen kunt de database handmatig verwijderen. Heeft u hier echter geen verstand van, dan kunt u het beter doen met de plugin Advanced Database cleaner.  Wilt u hier meer over weten, dan kunt u ook het bericht Het juist verwijderen van WordPress plugins lezen.

Divi en CSS

Waar voeg je in Divi eigen CSS codes toe?

Binnen Divi zijn er verschillende locaties waar u eigen CSS codes kunt toevoegen. Wilt u hier meer over weten, lees dan het onderdeel “Waar kunt u het beste in WordPress de lay-out en opmaak aanpassen

Waarom zou ik gebruik maken van een Divi Child theme?

Soms kan het handig zijn om gebruik te maken van een eigen Divi Child theme. De belangrijkste reden is om uw eigen CSS codes op een centrale plek in te stellen en er voor te zorgen dat deze niet verdwijnen bij een update van Divi. Wilt u meer weten over het gebruik van een Divi Child theme? Lees dan het onderdeel “Divi Child Theme

Zijn er ook gratis Divi header en footer lay-outs beschikbaar?

Jazeker, er zijn veel gratis header en footer lay-outs voor Divi beschikbaar. Op mijn pagina “Divi header en footer lay-outs” kunt u kant-en-klare lay-outs in JSON formaat downloaden.

Kun je binnen een Divi module een andere Divi module toevoegen?

Met behulp van CSS is het mogelijk om binnen een Divi module een andere Divi module of rij te plaatsen. Als u hier meer over wilt weten, kunt u dit lezen op Divi module plaatsen binnen een Divi module.

Media

Dit bestandstype is niet toegestaan in verband met veiligheidsredenen.

Het kan voorkomen dat als u een bepaald bestand wilt toevoegen in uw media bibliotheek u de melding krijgt “Dit bestandstype is niet toegestaan in verband met veiligheidsredenen”. Wilt u nu toch dit bestand uploaden, dan kunt u dit doen door de volgende regel op te nemen in het bestand wp-config.php

define(‘ALLOW_UNFILTERED_UPLOADS’, true);

U plaatst dit net boven de regel
/* That’s all, stop editing! Happy publishing. */

Pin It on Pinterest

Share This