Informatietechnologie

In de rubriek informatietechnologie publiceer ik colums op het gebied van ict, Linkedin, social media, zoekmachine tips, en meer.

Alle columns informatietechnologie

Hoe maak je een schermafdruk van een webpagina

Wat is een schermafruk, screenshot of screendump? Het kan soms handig zijn om een schermafdruk te maken van de inhoud van een website. Het vastleggen van wat u op het beeldscherm ziet, noemen we een schermafdruk, screenshot of screendump. Hoe kunt u een schermafdruk...

Lees meer

Gebruik een wachtwoordmanager

Hackers worden steeds slimmer met het achterhalen van wachtwoorden. Gebruikt u wel een sterke wachtwoorden? In deze column beschrijf ik het belang van het gebruik van sterke wachtwoorden. Ook informeer ik u over het gebruik van een authenticator app, waardoor u nog beter beveiligd wordt.

Lees meer

Webpagina opslaan als pdf

U wilt een webpagina opslaan als pdf en komt erachter dat de layout wijzigt. Geen nood! Download de gratis handleiding, zodat u alsnog de gehele website kunt opslaan als pdf.

Lees meer

Google Zoekmachine Tips

Wilt u slimmer zoeken met zoekmachines als Google! Zoeken op een bepaald bestandstype? Trends in zoekgedrag? Alleen pagina’s tonen in het Nederlands? Download dan gratis de reader Google Zoekmachine Tips en Trucs. In deze reader informeer ik u over handige zoekopties binnen Google.

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This