5
(46290)

Het WordPress dashboard en admin menu uitgelegd

16 aug, 2020 | Wordpress | 0 Reacties

Online cursus WordPress

Deze column is onderdeel van de gratis online cursus WordPress

Hoofdstuk – Het WordPress dashboard en admin menu uitgelegd

Ik waardeer het erg als u mijn inzet voor dit gratis materiaal een beoordeling wilt geven! Deze beoordeling kunt u onderaan de pagina geven.

Daarnaast is het natuurlijk ook fijn voor andere mensen om geïnformeerd te worden over deze gratis informatie. U kunt dit doen met één van de social media iconen.

Beschrijving WordPress dashboard

Overzicht WordPress Dashboard

Wanneer u inlogt in WordPress komt u  automatisch in het dashboard. U kunt het dashboard personaliseren, door in te stellen wat u ziet.

Wordpress Dashboard
Aan de rechter bovenkant ziet u het selectieveld “Scherminstellingen”. Als u dit selecteert, kunt u vervolgens instellen wat er standaard op uw dashboard zichtbaar is
Scherminstellingen WordPress Dashboard

Uitloggen WordPress

Als u wilt uitloggen, gaat u met uw muis naar rechtsboven. Hier ziet u staan “Hallo uwnaam”. Als u hierop klikt, krijgt u de opties te zien om uit te loggen.

Uitloggen WordPress

WordPress Admin Menu

Aan de linkerkant ziet u over de gehele schermhoogte het WordPress admin menu. Dit menu kan er bij iedereen weer ander uitzien. Dit weergave is afhankelijk van uw gebruikersrol en de geïnstalleerde plugins. U kunt het menu inklappen en weer uitklappen. Dit kan via de optie in het menu “Menu invouwen” en het pijltje dat daarbij staat.

Wordpress Admin Menu

Uitleg onderdelen WordPress admin menu

Het WordPress admin menu bestaat uit verschillende basisonderdelen. Zodra u plugins gaat installeren, worden deze ook zichtbaar in het menu en zal de lay-out wijzigen.

Berichten

Als u een artikel wilt schrijven, doet u dit via de optie berichten. Berichten worden standaard getoond op volgorde van schrijven of publicatiedatum. U publiceert de berichten vaak via een blog of nieuwsoverzicht.

Media

Onder media komen alle bestanden te staan welke u upload en vervolgens kunt gebruiken in uw berichten, producten en pagina’s. Dit kunnen bijvoorbeeld audiobestanden, video’s, afbeeldingen of pdf-bestanden zijn.

Pagina’s

Met pagina’s vormt u de inhoud en structuur van uw website. WordPress pagina’s zijn statisch, dat wil zeggen dat de lay-out niet meer wijzigt. De inhoud van een pagina’s kunt u dynamisch maken door hier uw blogs (berichten), portfolio of WooCommerce producten op te nemen.

Reacties

In WordPress kunt u instellen of bezoekers van uw website kunnen reageren op pagina’s of berichten.

Weergave

In het WordPress dashboard menu vindt u onder de optie weergave verschillende instellingen welke te maken hebben met wat wordt weergegeven op uw website.

Plugin

Hier ziet u een overzicht van de plugins welke u heeft geïnstalleerd. Ook kunt u via deze optie nieuwe plugins installeren of een plugin verwijderen.

Gebruikers

In het onderdeel gebruikers kunt u gebruikers van uw WordPress website aanmaken en beheren.

Gereedschap

Via de optie gereedschap krijgt u toegang tot diverse handige tools, zoals sitediagnose en het importeren of exporteren van diverse onderdelen. Zodra u plugins installeert waarmee u ook kunt sleutelen aan uw website of instellingen, worden deze ook zichtbaar onder gereedschap.

Instellingen

Onder instellingen regelt u diverse basisinstellingen van uw WordPress website. Op de volgende pagina een overzicht van het standaard submenu instellingen. Zodra u plugins gaat installeren, zullen deze hier ook zichtbaar worden.

Wat vindt u van deze informatie?

Klik op een ster om uw beoordeling te geven

Gemiddelde beoordeling: 5 / 5. Het aantal beoordelingen: 46290

Er zijn nog geen beoordelingen! Wees de eerste die een beoordeling geeft.

Bedankt voor uw beoordeling. Fijn dat u de inhoud waardevol vindt.

Misschien is deze informatie ook handig voor uw familie en vrienden? Deel het op uw social media!

Ik vind het jammer dat u weinig aan dit artikel heeft!

Geef mij de kans dit artikel te verbeteren!

Vertel mij hoe ik dit artikel kan verbeteren?

Pin It on Pinterest

Share This