4.7
(1349876)

Tafels rekenen oefenen

9 feb, 2020 | Rekenen | 0 Reacties

Voor het goed kunnen rekenen is het belangrijk dat je de tafels snel kunt opnoemen zonder lang na te denken. Om dit te bereiken starten de meeste basisscholen in groep 4 met het oefenen van de tafels 1 t/m 5 en 10. In groep 6 leren de kinderen de tafels 6 t/m 9. Door de tafels in groep 7 te blijven herhalen, kunnen de kinderen deze steeds sneller opzeggen, zonder lang na te denken. Dit noemen we het inoefenen of automatiseren van de tafels. Als dit inoefenen onvoldoende is gedaan, krijgen de kinderen op latere leeftijd vaak problemen met rekenen. In deze column publiceer ik hulpmateriaal wat gebruikt kan worden bij het oefenen van de tafels op het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Ik waardeer het erg als u mijn inzet voor het schrijven van deze informatie een beoordeling wilt geven! Deze beoordeling kunt u onderaan de pagina geven.

Daarnaast is het natuurlijk ook fijn voor andere mensen om geïnformeerd te worden over deze gratis informatie. U kunt dit doen met één van de social media iconen.

Tafels rekenen oefenen werkblad

Hieronder kunt u gratis het werkblad met de tafels van 1 t/m 12 downloaden. De tafels staan door elkaar en elke tafel wordt op drie verschillende manieren herhaald.

Wat vindt u van deze informatie?

Klik op een ster om uw beoordeling te geven

Gemiddelde beoordeling: 4.7 / 5. Het aantal beoordelingen: 1349876

Er zijn nog geen beoordelingen! Wees de eerste die een beoordeling geeft.

Bedankt voor uw beoordeling. Fijn dat u de inhoud waardevol vindt.

Misschien is deze informatie ook handig voor uw familie en vrienden? Deel het op uw social media!

Ik vind het jammer dat u weinig aan dit artikel heeft!

Geef mij de kans dit artikel te verbeteren!

Vertel mij hoe ik dit artikel kan verbeteren?

Pin It on Pinterest

Share This