Tafels rekenen oefenen

9 februari 2020

Voor het goed kunnen rekenen is het belangrijk dat je de tafels snel kunt opnoemen zonder lang na te denken. Om dit te bereiken starten de meeste basisscholen in groep 4 met het oefenen van de tafels 1 t/m 5 en 10. In groep 6 leren de kinderen de tafels 6 t/m 9. Door de tafels in groep 7 te blijven herhalen, kunnen de kinderen deze steeds sneller opzeggen, zonder lang na te denken. Dit noemen we het inoefenen of automatiseren van de tafels. Als dit inoefenen onvoldoende is gedaan, krijgen de kinderen op latere leeftijd vaak problemen met rekenen. In deze column publiceer ik hulpmateriaal wat gebruikt kan worden bij het oefenen van de tafels op het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Tafels rekenen oefenen werkblad

Hieronder kunt u gratis het werkblad met de tafels van 1 t/m 12 downloaden. De tafels staan door elkaar en elke tafel wordt op drie verschillende manieren herhaald.

Download werkblad tafels 1 t/m 12

 

Download gratis Poster met de tafels 1 t/m 10

Bij het automatiseren van de tafels 1 tot en met 10 is het handig dat uw dochter of zoon thuis oefent met de tafelposter. Deze kunt u gemakkelijk op de deur van de slaapkamer of wc hangen.

Poster Tafels 1 t/m10

Gerelateerde berichten

Handige websites rekenen oefenen

Bent u op zoek naar werkbladen, hulpmateriaal of handige websites met uitleg over rekenen? Lees dan deze column. Hierin schrijf ik ook diverse handige websites over rekenen. De vermelde tips zijn geschikt voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het het middelbaar beroepsonderwijs.

Lees meer

Blader door berichten

Pin It on Pinterest

Share This