Hoe installeert u WordPress binnen Plesk bij Cloud86.nl

14 augustus 2020

In het vorige deel van deze online handleiding over WordPress hebben we het gehad over hoe u inlogt op Plesk bij Cloud86.nl. In deze column beschrijf ik hoe u vanuit Plesk WordPress installeert.

Het admin menu van Plesk

We gaan eerst naar de website van Cloud86 en klikken op de knop inloggen. Vervolgens gaan we weer naar Plesk. Bent u vergeten hoe dit gaat, lees dan nog even het hoofdstuk inloggen op Plesk. Als u inlogt in Plesk, dan krijgt u het volgende scherm:

Plesk admin menu

Cloud86 Plesk Admin Menu

Links zien we het grijze admin menu. We klikken vervolgens op WordPress.

Plesk Admin Menu Cloud86

We zien vervolgens dat er nog geen WordPress is geïnstalleerd.

Plesk WordPress

WordPress installeren in Plesk

We gaan nu WordPress installeren op ons domein. We klikken op de knop Installeren. We krijgen nu het volgende scherm:

Plesk WordPress Installeren

Toelichting op de WordPress installatieopties in Plesk

Algemeen

Zoekpad van installatie
Hier zien we onze domeinnaam staan. Op een later moment controleren we of Cloud86 automatisch een SSL-beveiligingscertificaat heeft geïnstalleerd.

Titel van website
Dit passen we later aan in WordPress

Plugin- of themaset
Deze staat standaard op “Geen”. Cloud86 maakt gebruik van een LiteSpeed Webserver. Om de website snel te houden, willen we graag de LiteSpeed cache plug mee installeren. We selecteren bij dit onderdeel dan ook de optie Cloud86-Cache.

Cloud86 Cache

WordPress-Beheerder

Hier wordt standaard een gebruikersnaam en wachtwoord aangemaakt. U kunt er echter ook voor kiezen om hier een eigen gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken. Daarnaast voeren we ons e-mailadres in. Noteer uw inloggegevens goed, want deze heeft u nodig om in WordPress in te loggen.

Plesk WordPress Beheerder

Database

Met dit onderdeel doen we niks. We gaan direct door naar het onderdeel “Instellingen automatisch updates”. 

Instellingen automatische updates

We klappen dit scherm open door op de pijltjes te klikken

Instellingen Automatische Updates Plesk

We krijgen dan het volgende scherm:

Instellingen Automatische Updates Plesk2

Eén van de belangrijkste onderdelen om je WordPress website veilig te houden, is om regelmatig updates uit te voeren. Omdat dit ook automatisch kan, zetten we hier de automatische updates voor plugins en thema’s aan.

Instellingen Automatische Updates Plesk3

We zijn nu klaar voor het installeren van WordPress. We klikken op de knop “Installeren”. We komen vervolgens weer in het Plesk dasboard en zien onderaan een pop-up scherm waarin staat dat WordPress geïnstalleerd wordt.

Plesk Popup WordPress Installeren

Zodra dit klaar is, krijgen we het volgende scherm:

Plesk WordPress Installatie Voltooid

Omdat we op een later tijdstip, stap voor stap plugins gaan installeren, drukken we nu op de knop “Nee, bedankt”. We komen vervolgens in het volgende scherm:

Plesk WordPress Geinstalleerd

Rechtsonder zien we twee pop-up schermen staan.

Popup Plesk WordPress Is Geinstalleerd

We weten nu dat WordPress goed is geïnstalleerd.

Bevestigingsmail

We hebben nu dus WordPress geïnstalleerd. Van deze installatie hebben wij een bevestiging gekregen in onze e-mailbox.

We gaan nu naar onze e-mail box en openen de e-mail met daarin het bericht “Your new WordPress site had been successfully set up at ….”.

Daaronder zien we van onze domeinnaam de url staan. In deze mail zien we ook onze Username staan. Deze hadden we al genoteerd. Dit samen met ons wachtwoord.

Vervolgens zien we de regel “Log in here” staan, met daarachter  domeinnaam/wp-login.php. Deze url gaan we ergens noteren, want hiermee loggen we in het vervolg in op onze WordPress website.

Gerelateerde berichten

Wat is een IP-adres en DNS?

Als we een bepaalde website willen bezoeken, typen we de naam van die website in een browser. Vervolgens zien we de gewenste website in de zoekresultaten van de zoekmachine en klikken we op de naam. Binnen enkele seconden zitten we vervolgens op de gewenste website....

Lees meer

Extra instellingen Plesk voor websites en domeinen

Lees hoe u in Plesk enkele belangrijke instellingen aanpast voor uw websites en domeinen. U stelt het hoofddomein in. We nemen de instellingen voor reservekopieën door. Ook stellen we beveiliging met Google Authenticator in en behandelen we het klonen van de website (staging)

Lees meer

Instellingen WordPress Toolkit Plesk

Uw webhosting provider werkt met Plesk. Lees hoe u enkele belangrijke instellingen aanpast in de WordPress Toolkit van Plesk. Het gaat daarbij om het beveiligingscertificaat SSL, de beveiligingsstatus, updates en indexering zoekmachines.

Lees meer

Blader door berichten

Pin It on Pinterest

Share This