Extra instellingen Plesk voor websites en domeinen

16 augustus 2020

In het vervolg op het hoofdstuk “Instellingen WordPress Toolkit Plesk“, beschrijf ik hoe u enkele aanpassingen kunt  doorvoeren in Plesk. Ik neem de volgende onderwerpen door:

Hostinginstellingen Plesk

We gaan eerst naar de website van Cloud86 en klikken op de knop inloggen. Vervolgens gaan we weer naar Plesk. Bent u vergeten hoe dit gaat, lees dan nog even het hoofdstuk inloggen op Plesk.

In Plesk gaan we via het admin menu weer naar het submenu Websites & domeinen. In ons scherm zien we dan de volgende titel staan: “Websites & domeinen”.

 

Plesk Websites & domeinen

Plesk Instellingen Websites En Domeinen

Hostingsinstellingen

Onder hostinginstellingen gaan we nog instellen dat we een voorkeursdomein hebben. U kunt namelijk kiezen uit:

  • www.ecommercelessen.nl
  • ecommercelessen.nl
  • of geen voorkeur
Hostingsinstellingen Plesk

Ik raad aan om altijd een voorkeursdomein zonder www aan te maken. De meeste mensen typen dit namelijk niet meer voor een domeinnaam. Door dit te selecteren, wordt er een redirect ingesteld van https://www.uwwebsite.nl naar https://uwwebsite.nl. Hiermee voorkomt u dat uw website via twee adressen gepubliceerd wordt en dus dubbele content heeft.

Reservekopieën beheren in Plesk

Het is ook verstandig om in te stellen dat er elke dag een reservekopie van uw website gemaakt wordt. Dit doet u onder de optie “Reservekopieën beheren”.

Plesk Reservekopiën Beheren

Als u op “Reservekopieën beheren” klikt, krijgt u het volgende scherm:

Reservekopieën Plesk Instellingen

U klikt vervolgens op de knop “Reservekopieën”. U krijgt dan het volgende scherm:

Plesk Reservekopie Website Maken

Instellingen Reservekopieën website Plesk

  • Bij het onderdeel Reservekopieën selecteert u alle opties.
  • Bij Type selecteert u de eerste keer “Volledig”. Plesk maakt dan een reservekopie van uw volledige installatie. Voor de periodieke reservekopieën kunt u vervolgens volstaan met een kopie volgens “Incrementeel”. Er wordt dan enkel een reservekopie gemaak van de aanpassingen.

Extra beveiliging met Google authenticator

Met behulp van deze optie kunt u via Google Authenticator multifactorauthenticatie inschakelen. Als u Google Authenticator of LastPass op uw telefoon installeert, creëert u hiermee een extra beveiliging.

Plesk Extra Beveiliging Google Authenticator

U klikt vervolgens op “Google Authenticator” en krijgt dan het volgende scherm, zodra u een vinkje plaatst voor “Multifactorauthenticatie inschakelen “:

Plesk Google Authenticator2

Vervolgens maakt u een scan van de barcode. Ik gebruik zelf de wachtwoordmanager Lastpass voor het opslaan en genereren van al mijn wachtwoorden. Met de app “Lastpass Authenticator” maakt u een scan van de barcode. Cloud86 wordt vervolgens toegevoegd in uw authenticator en om de zoveel tijd wordt de code in het scherm vernieuwd. Deze code voert u éénmalig in. Als u in het vervolg wilt inloggen in Plesk, moet u eerst met de Lastpass authenticator op uw telefoon bevestigen dat het goed is.

Website klonen (staging)

Het is ook belangrijk om een kopie van uw WordPress website te maken. Dit noemen we het maken van een WordPress Staging. Op deze kloon kunt u vervolgens eerst uitproberen hoe bepaalde aanpassingen uitwerken op uw website. Zijn er updates voor plugins of uw thema, dan kunt u deze eerst uitvoeren op uw kloon. Mochten er fouten ontstaan, dan hebben de bezoekers van uw website hier geen last van.

Plesk Website Klonen Staging

Voor het maken van een kloon gebruikt u vaak een subdomein, namelijk staging.jewebsite.nl

Plesk Klonen Website Staging

Wilt u een geheel nieuwe kloon van uw website? Dan kunt u de bestaande kloon verwijderen en vervolgens bovenstaande procedure opnieuw uitvoeren.

Plesk bestandsbeheer website

Via de optie bestandsbeheer komt u terecht bij de bestanden van uw WordPress installatie. Pas op met deze optie, want als u hier verkeerde dingen uitvoert, werkt uw WordPress installatie mogelijk niet meer.

Plesk Bestandsbeheer Website

Via deze optie kunt u bijvoorbeeld bestanden als htaccess of wp-config bewerken. U heeft dus geen apart ftp programma nodig. Doe dit echter alleen als u heel goed weet wat u doet!

Gerelateerde berichten

Wat is een IP-adres en DNS?

Als we een bepaalde website willen bezoeken, typen we de naam van die website in een browser. Vervolgens zien we de gewenste website in de zoekresultaten van de zoekmachine en klikken we op de naam. Binnen enkele seconden zitten we vervolgens op de gewenste website....

Lees meer

Instellingen WordPress Toolkit Plesk

Uw webhosting provider werkt met Plesk. Lees hoe u enkele belangrijke instellingen aanpast in de WordPress Toolkit van Plesk. Het gaat daarbij om het beveiligingscertificaat SSL, de beveiligingsstatus, updates en indexering zoekmachines.

Lees meer

Blader door berichten

Pin It on Pinterest

Share This