Instellingen WordPress Toolkit Plesk

16 augustus 2020

In het vervolg op het hoofdstuk “Hoe installeert u WordPress binnen Plesk bij Cloud86.nl“, gaan we nu enkele aanpassingen doorvoeren in Plesk via de WordPress Toolkit.

Instellingen WordPress Toolkit Plesk

We gaan eerst naar de website van Cloud86 en klikken op de knop inloggen. Vervolgens gaan we weer naar Plesk. Bent u vergeten hoe dit gaat, lees dan nog even het hoofdstuk inloggen op Plesk. In Plesk gaan we via het admin menu weer naar het submenu WordPress. In ons scherm zien we als titel staan “WordPress Toolkit”.

WordPress Toolkit

Plesk WordPress Extra Instellingen

In het scherm zien we vervolgens diverse opties. De meeste laten we op de standaard staan. De volgende opties nemen we echter wel door:

SSL/TLS

Recht naast het Admin menu zien we de domeinnaam van de WordPress installatie. Daaronder kunnen we zien dat het SSL beveiligingscertificaat is ingeschakeld. Bij een schone en nieuwe installatie van een domeinnaam is het SSL-beveiligingscertificaat nog niet geinstalleer. Als bij u SSL nog niet is ingeschakeld, zet u het hier alsnog aan.

Beveiligingstatus

Mocht de beveiliging van de installatie onvoldoende zijn, dan zal hier geen OK in het groen staan. U kunt hier dan alsnog opdracht geven om de beveiliging te verbeteren.

Updates

Als er updates zijn van plugins en/of uw WordPress thema, dan wordt dat zowel zichtbaar in WordPress zelf als in Plesk. Door hier op weergave te klikken, kunt u alsnog de updates uitvoeren.

Indexering door zoekmachines

Gaan we wat naar rechts, dan zien we dat de optie “Indexering door zoekmachines” al is aangevinkt. Als u dit wenselijk vindt, kunt u dit handhaven. U kunt er ook voor kiezen om eerst de website te gaan ontwikkelen en daarna pas de website vindbaar te maken voor zoekmachines.

Gerelateerde berichten

Wat is een IP-adres en DNS?

Als we een bepaalde website willen bezoeken, typen we de naam van die website in een browser. Vervolgens zien we de gewenste website in de zoekresultaten van de zoekmachine en klikken we op de naam. Binnen enkele seconden zitten we vervolgens op de gewenste website....

Lees meer

Extra instellingen Plesk voor websites en domeinen

Lees hoe u in Plesk enkele belangrijke instellingen aanpast voor uw websites en domeinen. U stelt het hoofddomein in. We nemen de instellingen voor reservekopieën door. Ook stellen we beveiliging met Google Authenticator in en behandelen we het klonen van de website (staging)

Lees meer

Blader door berichten

Pin It on Pinterest

Share This