Webhosting en domeinnaam aanmaken bij Cloud86.nl

12 augustus 2020

In het vorige deel van de gratis cursus webhosting hebben we het gehad over hoe u uw domeinnaam bepaalt en welke webhosting providers als beste uit de test kwamen. Naar aanleiding van deze resultaten heb ik mijn website ondergebracht bij Cloud86 en gekozen voor het abonnement webhosting medium. Als u nog niet veel ervaring met WordPress heeft, adviseer ik u echter te kiezen voor het abonnement Managed WordPress Medium.

Welk hostingpakket kiezen bij Cloud86?

U wilt uw webshop onderbrengen bij Cloud86 en heeft al een domeinnaam in uw hoofd.  U gaat vervolgens naar de website van cloud86 en selecteren hier de optie “Hosting”.

Webhosting Cloud86

We krijgen vervolgens het volgende te zien:

Webhosting Cloud86 Kiezen

We kiezen hier de opties “Webhosting”. Op het volgende scherm scrollen we naar beneden voor een overzicht van de verschillende hosting pakketten.

Webhosting Pakketten Cloud86

Omdat we de optie willen openhouden dat we een webshop kunnen maken, selecteren we het meest gekozen pakket “Medium”. We klikken vervolgens onderaan op “Direct bestellen”.

Welke domeinnaam kiezen we via Cloud86?

Nadat we op bestellen hebben geklikt, krijgen we het volgende scherm:

Cloud86 Domeinnaam Kiezen

We gaan vervolgens onderzoeken of de door ons gewenste domeinnaam nog beschikbaar is. We typen in het zoekveld de door ons gewenste domeinnaam en klikken op de knop “Controleer”.

Cloud86 Domeinnaam Nog Vrij

Als de domeinnaam nog vrij is, krijgen we het volgende scherm:

Cloud86 Domeinnaam Selecteren

Het configureren van het hostingpakket bij Cloud86

Hiervoor hebben we gecontroleerd of de gewenste domeinnaam nog beschikbaar is. We klikken nu op “Doorgaan” en krijgen het volgende scherm:

Cloud86 Webhosting Configureren

Cloud86 geeft de eerste contractperiode 50% korting. U kunt overwegen om direct een contract van 3 jaar af te sluiten. U krijgt dan namelijk de eerste drie jaar 50% korting op de hosting, wat naar mijn mening wel een erg aantrekkelijke prijs is. Bij het schrijven van deze handleiding heb ik er dan ook voor gekozen om een contract van drie jaar aan te gaan.

Studenten die voor slechts enkele maanden een WordPress website nodig hebben, adviseer ik als frequentie maandelijks te kiezen. Elke maand kan het abonnement worden opgezegd, zodat de kosten voor hun beperkt blijven. Het voordeel van een tijdelijke WordPress website via Cloud86.nl is dat ze de beschikking hebben over plugins, thema’s en pagebuilders. Deze optie hebben ze niet via de gratis WordPress.com.

Cloud86 Korting Webhosting

We klikken vervolgens op de knop “Doorgaan”. In het volgende scherm gaan we onze gegevens in vullen.

Cloud86 Webhosting Contactgegevens Invullen

Contactgegevens webhosting Cloud86 invullen

Standaard staat bij het onderdeel contactgegevens de optie “Maak een nieuwe account” geselecteerd. We vullen hier onze gegevens in. We noteren vervolgens ons wachtwoord, zodat we deze niet vergeten. Als we alles hebben ingevuld, selecteren we de betalingsoptie en klikken op de knop “Afrekenen”

E-mail Cloud86 ontvangen

Nadat wij zowel een domeinnaam hebben geregistreerd en een hostingpakket hebben afgerekend, krijgen wij verschillende e-mails van cloud86:

  1. In de eerste e-mail wordt ons gevraagd om ons e-mailadres te verifiëren. Dit doen we door op de bijgevoegde link te klikken.
  2. In de tweede e-mail zit de factuur welke wij net hebben betaald.
  3. De derde email is een bevestiging van het door ons afgesloten hostingspakket en de door ons aangeschafte domeinnaam. In deze email staat ook een link naar “Mijn Cloud 86”.

We zijn nu klaar met het aanmaken van een domeinnaam en het onderbrengen van deze domeinnaam bij een webhosting provider.

Gerelateerde berichten

Wat is een IP-adres en DNS?

Als we een bepaalde website willen bezoeken, typen we de naam van die website in een browser. Vervolgens zien we de gewenste website in de zoekresultaten van de zoekmachine en klikken we op de naam. Binnen enkele seconden zitten we vervolgens op de gewenste website....

Lees meer

Extra instellingen Plesk voor websites en domeinen

Lees hoe u in Plesk enkele belangrijke instellingen aanpast voor uw websites en domeinen. U stelt het hoofddomein in. We nemen de instellingen voor reservekopieën door. Ook stellen we beveiliging met Google Authenticator in en behandelen we het klonen van de website (staging)

Lees meer

Instellingen WordPress Toolkit Plesk

Uw webhosting provider werkt met Plesk. Lees hoe u enkele belangrijke instellingen aanpast in de WordPress Toolkit van Plesk. Het gaat daarbij om het beveiligingscertificaat SSL, de beveiligingsstatus, updates en indexering zoekmachines.

Lees meer

Blader door berichten

Pin It on Pinterest

Share This